Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 15/2/2012



Την τετάρτη 15/2/2012 συναντήθηκαν οι εργαστηριακοί ιατροί της περιφέρειας Πελοποννήσου σε μια έκτακτη συνέλευση στα γραφεία του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας.
Λόγω των καιρικών συνθηκών .......δυστυχώς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν όλοι. Ήταν όμως σημαντική η συμμετοχή των συναδέλφων από την Αργολίδα.
Συζητήθηκε το φλέγον θέμα του ΕΟΠΥΥ και έγιναν οι παρακάτω προτάσεις :
1.    να μην υπογράψουμε καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αν δεν έχουμε εξόφληση των δεδουλευμένων μας και ξεκάθαρο πλαίσιο συνεργασίας.
2.    να υπογράψουμε την υπεύθυνη δήλωση του ΕΟΠΥΥ και να προχωρήσουμε ταυτόχρονα σε επίσχεση εργασίας (να μην δεχόμαστε δηλαδή παραπεμπτικά του φορέα) μέχρι να εξοφληθούμε.
3.    να υπογράψουμε την υπεύθυνοι δήλωση και να περιμένουμε μέχρι τον Απρίλιο να δούμε την συμπεριφορά του νέου φορέα απέναντι μας και να αποφασίσουμε τότε για τις περαιτέρω ενέργειές μας.
Δεν προχωρήσαμε σε ψηφοφορία και απόφαση λόγω της μη απαρτίας.

                   Επίσης προτάθηκε να συζητηθεί η θέσπιση μιας ποσοστιαίας εισφοράς του μεγέθους κάτω του 1% από τα μέλη της ένωσης με σκοπό την δημιουργία και λειτουργία μιας νομικής και οικονομοτεχνικής υπηρεσίας. Αυτά θα έχουν σκοπό αφ ενός να προστατεύουν τα μέλη μας από αυθαιρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων, να διεκδικούν δικαστικά οποιεσδήποτε διαφορές μας με τρίτους και βέβαια να δημιουργηθεί μια εταιρία που θα αναλάβει να αγκαλιάσει τα μέλη μας ως παραρτήματα και να συζητά με ασφαλιστικούς φορείς ως συλλογικός φορέας. Θα είναι βέβαια θέμα διαβούλευσης στις επόμενες συναντήσεις μας μιας και οι δύσκολοι καιροί απαιτούν ομαδικές και ενωτικές κινήσεις.

Ενημερώθηκαν οι συνάδελφοι για το ξεμπλοκάρισμα των οφειλών της ΔΕΗ προς τα μέλη μας, κυρίως της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας καθώς και των ενεργειών που η διοικούσα επιτροπή έπραξε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για μια Κυριακή πρωί ελπίζοντας ότι θα είμαστε σύντομα και τυπικά έτοιμοι για τις πρώτες μας εκλογές.

Για την διοικούσα επιτροπή
ΚΩΝ/ΝΟΣ Κ. ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ

1 σχόλιο:

κικη-μονεμβασια είπε...

Επιμενω στην προταση μου,αμεσα η διοικουσα επιτροπη να ανοιξει επικοινωνια-ταυτοχρονα-με ΙΣΑ,ΠΙΣ,ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,κ.λ.π.με απισυναψη μιας καυστικης επιστολης προς τον Υπουργο,οπου να λεει τα πραγματα με το ονομα τους & να τον φερει ανοιχτα προ των ευθυνων του.Αυτη η επιστολη να σταλει & σε ολα τα blogs,καναλια & οπου αλλου.