Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Συνάδελφοι
δέχθηκα ένα αίτημα από αρκετούς συναδέλφους που οφείλω να το μεταφέρω δημόσια σε όλους.
είναι γεγονός ότι με τους ρυθμούς του ΕΟΠΥΥ, πάμε για εξόφληση
(90%) του κουτσουρεμένου Ιανουαρίου για μετά τις 15 Απριλίου και βέβαια του Φεβρουαρίου μετά τις 15 Μαίου, αν όλα τρέξουν ομαλά.
Μου τέθηκε λοιπόν το ερώτημα τι κάνουμε μέχρι τότε. η ρευστότητά μας είναι στα όρια αν όχι κάτω από τα όρια εδώ και αρκετό καιρό. οι εταιρίες πιέζουν και στις τράπεζες τρέχουν οι τόκοι. κι όλα αυτά ενώ τα ταμεία μας χρωστάνε πάρα πολλά χρήματα.
καταλαβαινετε ότι μας οδηγούν χαλαρά σε μια απαράδεκτη απόγνωση ή σε μια ολοκληρωτική υποδούλωση στα τραπεζικά κανάλια.
θα ήθελα να κάνουμε μια δημόσια διαβούλευση εδώ σε αυτο το ιστολόγιο άμεσα και σύντομα. 
θα ήθελα τις απόψεις και τις προτάσεις όλων σας, επώνυμα η και ανώνυμα.
υπάρχει η πρόταση μιας απεργίας διαρκείας, υπάρχει η πρόταση της στάσης όλων των πληρωμων εκ μέρους μας κτλ.
θέλω προτάσεις και αν έχουμε σημαντική συμμετοχή θα κανονίσουμε το συντομότερο μια συνάντηση για να πάρουμε τις αποφάσεις μας.
Σας ευχαριστώ πολύ
ΚΩΝ/ΝΟΣ Κ. ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ

6 σχόλια:

Μαστοράκου Αννα είπε...

http://medispin.blogspot.com/2012/02/blog-post_1832.html

Ανώνυμος είπε...

Συνάφελφοι τα 352 εκατ. ευρώ που είναι διαθέσιμα για παρακλινικές εξετάσεις και χωρίς πλαφόν οροφής είναι ψίχουλα. Ακόμα κι αν μας πληρώσουν ένα-δύο-τρεις μήνες μετά ΔΕΝ θα μας ξαναπληρώσουν γιατί απλά ΔΕΝ θα έχουν. Αποψη μου είναι ότι μοναδικός μοχλός πίεσης μπορεί να είναι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ να μην υπογράψει ΟΥΤΕ ΕΝΑ εργαστήριο σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Γνωρίζω βέβαια ότι αυτό είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο. Διαφορετικά το αδιέξοδο είναι μπροστά μας. Θα δουλεύομε χωρίς να πληρωνόμαστε μέχρι το πλήρωμα του χρόνου. Θα μπορούσαμε ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΙ-ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ κλπ να συντάξομε ένα τομοκατάλογο ΛΟΓΙΚΟ !!! και ανεξάρτητο από το κρατικό τιμολόγιο , να τον αναρτήσομε ΟΛΟΙ στα ιατρεία μας , να πληρωνόμαστε με βάση αυτόν ΟΛΟΙ ΜΑΣ , να κόβουμε τις αντίστοιχες αποδείξεις , να είμαστε κύριοι , να ξέρομε και μεις και οι εξεταζόμενοι τι μας γίνεται και να αφήσομε τον κάθε υπουργό και τον κάθε πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ στην ησυχία και αυτοί εμάς στην δική μας.

Ανώνυμος είπε...

η προταση του συναδελφου ειναι η λυση ολων των προβληματων, δεν ειναι ομως αποδεκτη απο ολους. ειναι ομως στο τραπεζι και οφείλουμε να την συζητησουμε. ας γινει μια εκτακτη συναντηση το συντομοτερο.

Ανώνυμος είπε...

O συνάφελφος που λέει να μην υπογράψει κανένας σύμβαση έχει πράγματι δίκιο. Το θέμα είναι ότι αν ένας κανει αναγκαζόμαστε και κάνομε και οι υπόλοιποι. Και επίσης το θέμα είναι πως το συζητας αυτό με τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα. Τα οποια εν τω μεταξυ με τόσα περισότερα έξοδα απο εμάς τα μικρά εργαστήρια που έχουν , δεν μπορω να καταλάβω πως και αυτοί θα τα βγάλουν πέρα όταν δεν θα πληρώνει , που δεν θα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ. Κάτι πάντος πρεπει να γίνει. Αυτό το 15% πολλές φορές με κάνει και ντρέπομαι όταν το βλέπει ο ασφαλισμένος πόσο λίγο είναι , πλέον κανείς δεν πληρώνει cash , νοιώθω το απόλυτο αδιέξοδο όσο από το κράτος δεν παίρνομε τίποτα.

κικη-μονεμβασια είπε...

Τι να πω!!!Οι εξελιξεις τρεχουν,η ρευστοτητα στο μηδεν,οι προμηθευτες ζητουν τα χρηματα τους.Αν δεν πληρωσουμε θα μας προμηθευουν;Τα ιατρεια μας καταντησαν κεντρα κοινωνικης προσφορας.Αν δεν συμβληθουμε με τον ΕΟΠΥΥ,τι απομενει;Το 18% του πληθυσμου.Αν συμβληθουμε ποιες δαπανες θα μας καλυψει το 15%συμ/χης;Τι μας μενει!!!Μονο να συσπειρωθουμε ΑΜΕΣΑ,να συσπειρωσουμε κοντα μας τους ασφ/νους & να υψωσουμε ΚΡΑΥΓΗ απογνωσης,τουλαχιστον κατ,αρχην απο την πιττα του 1,5 δις εμεις οι μικροι να πληρωθουμε ΑΜΕΣΑ το συνολο των οφειλων προς εμας

κικη-μονεμβασια είπε...

Διορθωση:οχι 18$ αλλα 10%