Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ - ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ


Συναδελφοι
Οι εξελίξεις τρέχουν και τα μόνα σταθερά και μόνιμα είναι τα προβλήματά μας.
Κατ αρχάς η παραίτηση του κυριού Βουδούρη από τον ΕΟΠΥΥ μετακινεί και τις υποτιθέμενες πληρωμές μας δυο με τρεις εβδομάδες αργότερα. Μιλάμε δηλαδή για πληρωμή του μηνός μαιου τον Νοέμβριο και αν......
Η συντονιστική ομάδα που ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις πριν δυο εβδομάδες
συνεδριάζει και σύντομα θα έχουμε νέα τους. Όλα όμως δείχνουν ότι θα έχουμε μια καινούργια κινητοποίηση ή τουλάχιστον μια προσπάθεια κινητοποίησης.
Θα σας μεταφέρω την πρόταση που έκανα και στο διευρημένο συμβούλιο της ΠΟΣΙΠΥ. Πρότεινα λοιπόν αν αποφασιστεί κινητοποίηση να ξεκινήσουν τα διαγνωστικά κέντρα και οι μεγάλες κλινικές και την Τρίτη ημέρα κινητοποίησης να μούμε κι εμείς.
Οι λόγοι της πρότασής μου είναι οι εξής:
·      Δεν μπορούμε να εκτεθούμε πάλι στον έλληνα ασφαλισμένο – ασθενή οπως την προηγούμενη φορά.
·      Χρειαζόμαστε απτές εγγυήσεις από τους <φίλους> μας του συντονιστικού ότι εννούν επίσχεση και δεν συζητάνε ο καθένας για τον εαυτό του κάτω απο το τραπέζι.
·      Την πρόταση μου τη θεωρώ ως ελάχιστη απαίτηση για την διαφύλλαξη της αξιοπρέπειας του εργαστηριακού ιατρού.
Περιμένω τις απόψεις σας σύντομα και άμεσα στα σχόλια αυτού του άρθρου και σας παρακαλώ επώνυμα. Πρέπει να μετρηθούμε και να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Οποιοδήποτε ανώνυμο σχόλιο θα διαγράφεται. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.
Ευχαριστώ πολυ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΝΤΕΒΗΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειρηνη Δημητρακοπουλου
Εγώ δεν πιστεύω ότι οι κινήσεις μας θα «ιδρώσουν τα αυτιά» των μεγάλων διαγνωστικών. Από τις τελευταίες εξελίξεις προκύπτει ότι άλλα τα συμφέροντα και οι διαπραγματεύσεις των διαγνωστικών και άλλα τα συμφέροντα και καθόλου διαπραγματεύσεις για εμάς. Άλλωστε η ΠΟΣΥΠΙ έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία της και κανείς δεν θα την ακολουθήσει σε ότι και να προκηρύξει. Η ενημέρωση μας είναι ελλιπέστατη και να πω την προσωπική μου γνώμη εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν πλέον.